Lenngrensgatan 4, 7tr

Lenngrensgatan 4, 7tr

Privat läge och solig balkong mot innergård.

Högt upp bland takåsarna finner ni denna underbara 3:a med stor balkong i väst, intill Hornsbergs Strands vackra strandpromenader! En riktigt fin bostad där det insynskyddade läget och den härliga planlösningen med fönster i 2 väderstreck, definitivt bidrar till ökad trivsel. Det rymliga vardagsrummet ger möjlighet till att skapa ett arbetsbetsrum. Tilltalande interiör med fina materialval i köket, social och öppen planlösning för hela familjen, bra förvaring, vitmålade väggar och 2 badrum varav ena är en gäst-wc.

Belägen i populär brf med bra ekonomi och som äger marken. Till lägenheten hör även ett rymligt förråd lättillgängligt i hallen. Riktigt familjärt och bekvämt boende med stort restaurangutbud, badplatser, Lindhagens galleria med Ica Maxi, gym, systembolaget mm. Garage i källarplan samt nära till T-bana, bussar och E4:an för den som kör bil.

Välkommen att boka visning!

Pris:
6 750 000 kr (Utgångspris)
Adress:
Lenngrensgatan 4, 7tr, Hornsbergs Strand
Yta:
83.5 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
7 av 8
Avgift:
3 269 kr/månad (värme)

Välkommen på visning!

 • Tisdag 20/4
  VIP-visning. Sms:a/maila mäklare för tidsbokning.
 • Söndag 25/4 kl 11:30 - 12:15
  Anmälan krävs! Sms:a/maila mäklare för tidsbokning.

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse


Dela objekt


Interiörbilder kommer inom kort.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Inbjudande hall med plats för avhängning för ytterkläder samt god förvaring i skjutdörrsgarderoben med spegelglas. Härifrån nås även lägenhetens förråd/klädkammare.

  Samtliga väggar är vitmålade och på golvet ligger ett ekparkettgolv.

  Vardagsrum

  Stort och härligt vardagsrum med öppen social planlösning mot kök. Rummet har flertalet ordentliga fönsterpartier som ger bra ljus till lägenheten. Här finns plats för stor soffgrupp och övrigt möblemang för den som önskar. Rummet går att dela av för arbetsplats.

  Kök

  Smakfullt vitt kök från HTH. Bra arbetsytor på laminatbänkar i ljusgrått tillsammans med det mörkgråa kaklet ger köket ett snyggt intryck. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, mikro, fläktkåpa, helintegrerad diskmaskin samt rostfri kyl och hel frys från Siemens.

  Badrum

  Stilrent badrum med vita kaklade väggar och grått klinkergolv med behaglig komfortvärme. I badrummet finns toalett, badkar, handdukstork, extra brett handfat med vit kommod samt spegelskåp med belysning. Tvättmaskin och torktumlare med vit avlastningsbänk och skåp för förvaring ovan.

  Gäst wc

  Helkaklat badrum med vita väggar och grått klinkergolv. Här finns toalett, handfat samt spegelskåp.

  Masterbed

  Rogivande sovrum belägen mot föreningens innergård. Rummet erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel samt förvaring i garderob med spegeldörrar. Från detta rum nås även lägenhetens balkong.

  Sovrum 2

  Trevligt sovrum mot föreningens innergård. Plats för säng, skrivbord och garderober.

  Förråd

  I lägenheten finns bostadens tillhörande förråd med städskåp, nås från hall.

 • Parkering

  Föreningen förvaltar 158 bilplatser, varav 50 st är för elbilar. Det finns även ett antal handikapplatser och dubbelplatser. Avgift för garageplats är 2 209 kr för enkel- respektive 3 533 kr för dubbelplats. En dubbelplats innebär två parkeringsplatser där den ena platsen ligger innanför den yttre. Det finns lediga platser i multiparken.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Leendet 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  720

  Lgh.nmr. LM

  1603

  Adress

  Lenngrensgatan 4, 7tr

  Postnummer
  112 15
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsbergs Strand

  Boarea
  83.5 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 24 maj 2017
  Energiklass: C

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Västermalmsterrassen

  Bildades
  2012
  Byggår

  2013-2015

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  7 av 8
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,428100

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Västermalmsterrassen är en äkta bostadsrättsförening som uppförts mellan 2013-2015 och sista inflytt skedde augusti 2015. Föreningen omfattar totalt 225 lägenheter där samtliga är upprättade med bostadsrätt, 8 lokaler (inkl. förskola) samt ett mötesrum för föreningens styrelse. Föreningen äger fastigheten och huserar på adresserna Franzéngatan 75-77, Lindhagensgatan 135-139B, Lenngrensgatan 2-4 och Lars Forssells gata 16-22, 112 15 Stockholm.

  El och vatten

  Föreningen har ett gemensamt upphandlat avtal för el och vatten. Varje lägenhet är i sin tur utrustad med undermätare och varje lägenhetsinnehavare betalar för faktisk förbrukning via tillägg på månadsavgiften.
  Även kall- och varmvattenförbrukning debiteras bostadsrättshavaren efter faktisk förbrukning.

  Förvaltning

  Ekonomisk förvaltning Fastum AB. Teknisk förvaltning Sefagruppen AB

  Ekonomi

  Avskrivningar med beaktande av byggnadens ekonomiska och tekniska livslängd för löpande räkenskapsår kommer ske genom en rak avskrivningsplan om 100 år. Föreningens lån är i dagsläget bundna till en genomsnittsränta om ca 1,3 %.
  Då föreningens ekonomi är god det finns ingen planerad höjning av nuvarande avgift. 2016 sänkte föreningen grundavgiften med ca 12%. 2017 sänktes grundavgiften med ca 15%. 2019 sänktes grundavgiften med 2,5%. Föreningen har i dagläget beslutat om 5% avgiftsändring fr o m april 2021.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fastigheten värms upp med hjälp av fjärrvärme och bergvärme som distribueras till radiatorer i varje rum. Ventilation sker med mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

  Övriga utrymmen

  Hyresgästerna till föreningens lokaler är Thai Wouse Wok Markant Hus Lilla Le Mond, café Lindhagens Träning & Naprapati AB, Performance Center Lindhagen Hagens Ombud, Tobak & Närlivs Salong Arianne Kungsholmens stadsdelsnämnd, förskolan Leendet

  Gemensamma lokaler

  • Sophantering med behållare för hushållssopor och källsortering finns i soprum på entréplan.
  • Cykelförvaring i cykelförråd på entréplan samt på innergård.
  • Barnvagnsrum
  • Gemensam innergård
  • Garage
  • Föreningen har 30 stycken extraförråd för uthyrning till medlemmar i föreningen. Nya medlemmar ansöker hos styrelsen om köplats.

  TV/Internet

  Föreningen har IP-TV från Ownit, basutbudet ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften. I tjänsten ingår även access till Ownit Stream. Fiberanslutning från Ownit Bredband via Stokab, 250/250 Mbps ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften. Det går att uppgradera till 1 000/1 000 Mbps mot en extra avgift.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 269 kr/månad (värme)
  Beskrivning mån.avg.

  Obligatorisk avgift om 200/kr/mån avseende digitala tjänster (IP-TV och bredband). Vatten och el tillkommer även de som obligatoriska tillägg och specificeras separat på avgiftsavin.

  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  259 kr/månad
  Bostadsrättstillägg
  145 kr/månad
  Vatten
  115 kr/månad
  Summa driftskostnader
  819 kr/månad
  Personer i hushållet
  4
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Nästa visning: Söndag 18 apr 12:50
Stor balkong med soligt läge.
Högdalen- Bandhagen

Stenkvistavägen 10

 • 54.5 kvm
 • 2 RoK
 • 3 404 kr/månad
 • 2 450 000 kr
Nästa visning: Söndag 18 apr 11:30
Exklusiv tvåa med pool, bastu & båt i föreningen.
Gröndal strand

Storsegelvägen 10, vån 2

 • 51 kvm
 • 2 RoK
 • 2 763 kr/månad
 • 3 495 000 kr
Nästa visning: Tisdag 20 apr
Lyxig familjedröm.
Kungsholmen - Hornsbergs Strand

Kellgrensgatan 10, vån 2

 • 78.5 kvm
 • 3 RoK
 • 4 525 kr/månad
 • 5 795 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan